شماره: 20219
1395/05/11
نقش دوگانه اسکن‌ها در سرطان تیروئید
نقش دوگانه اسکن‌ها در سرطان تیروئید


محققان دانشگاه میشیگان دریافتند انجام اسکن‌های "ید رادیواکتیو" پس از درمان سرطان تیروئید شانس بقای بیماران را بهبود نمی‌بخشد.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان و به نقل از پایگاه خبری Scinecedaily، بیش از دو هزار و 800 بیمار در آمریکا که در سال‌های 1998 تا 2011 به سرطان تیروئید دچار شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند.
پس از درمان، 57 درصد از بیماران برای حداقل یک بار تحت سونوگرافی و 24 درصد اسکن با ید رادیو اکتیو قرار گرفته بودند. 15 درصد از بیماران نیز برای شناسایی علائم عود بیماری تحت اسکن‌های PET قرار گرفتند.
به گفته پزشکان، بیمارانی که تحت اسکن‌ها قرار گرفته بودند احتمال بیشتری برای درمان‌های بعدی نظیر عمل جراحی، درمان یون رادیواکتیو و یا رادیوتراپی قرار داشتند؛ هرچند این بیماران یا آن دسته از بیمارانی که اسکن نداشتند در معرض خطر مشابه‌ای برای مرگ قرار داشتند.
در واقع محققان بر این باورند که این رویه نظارتی پس از  درمان خطر عود را نیز افزایش می‌دهد.
بنابر این گزارش، زمانی که در بیمار، پیش آگهی‌های مناسبی دیده می‌شود دیگر نیاز به انواع خاصی از تصویر برداری نیست؛ هرچند برای برخی از بیماران، انجام تصویر برداری لازم است.
یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که اسکن‌های "ید رادیواکتیو" با افزایش شانس بقا در ارتباط بودند. این اسکن‌ها زمانی بهترین کارآیی را دارند که آزمایش‌های خونی نشان دهندۀ افزایش سطوح نشانگرهای تومور باشند.
این پژوهش در مجله "BMJ" منتشر شده است.


منبع: ایسنا

حق انتشار محفوظ است ©